Thursday 16 April 2015

Tadaaaa ~ Bila masuk dapur

Sambal Tumis Udang ~ Tadaa

Bismillahirrahmanirahim
Selamat pagi cinta. Semalam baru je post tentang terliur tengok resepi Udang Masak Sambal Kak Azlita.

balik kerja terus laju - laju pergi Perling Mall. Hihi. Mencari udang. Alahai udang semua comel - comel. Tak besar pun. Bolehlah buat syarat.

Selesai cari udang, terus laju laju balik. Jom start projek memasak. Anak dara jarang masuk dapur, gini la rupanya. Excited nak masak. Hihi

Follow macam dalam blog kak Azlita, guna bawang merah. Selalu memang buat guna bawang besar terus. Hari ni kita follow resepi. Lepas tu goreng udang tu dulu. Goreng sampai warna dah oren - oren, then baru angkat. Biasa masuk dalam sambal terus. Tapi hari ni cuba cara kak Azlita.

Cuma yang specialnya lepas siap goreng, anies kopek kulit udang tu. Al maklum la biar senang masa makan nanti. Terus masuk mulut. Apalagi makin kecil la udang tu jadinya.

Settle kerja tumis menumis. Finally, inilah hasilnya. Tadaaaaaaa

Sedap. Menjilat jari bila makan. Berpeluh memang wajib la. Sebab anies memang suka pedas, so anies kurangkan gula. Kalau dapat udang besar. Confirm lagi sedap. Nyumm nyumm

Itu saja celoteh pagi ini, terima kasih sebab sudi singgah. ;)

Assalamualaikum

No comments:

Post a Comment

Tekanan

Pagi semua. Hai, arini mood swing sikit. Bebel lain dari selalu boleh tak? Pagi pagi lagi keknis dah stress tau. Tekanan sebenarnya kerja ...